Патувачко кино

Здружението за екологија и унапредување на културата и спортот од самото основање се залага за зголемување на понудата на настани во нашата општина па за таа цел 4 години по ред организира патувачко кино кое е достапно за децата и младите.

Годинава организиравме патувачко кино во три населени места каде децата и младите имаа можност да гледаат еколошки кратки филмови, документарци за националниот парк Маврово и други филмови по сопствен избор.

Оваа активност се спроведе со помош на Центарот за современи уметности од Скопје