Мапирани дивите депонии во Маврово и Ростуше

Здружението Зеукс Тритон, со поддршка од  НВО Инфоцентарот преку проектот „Активни граѓани за партиципативна локална демократија“, спроведе мапирање на дивите депонии во Долнореканскиот крај, дел од Националниот парк Маврово. Во само 11 села во општината Маврово и Ростуше, со помош на локалното население,беа лоцирани 42 диви депонии. Акцијата ја поддржа и  Јавното претпријатие Национален парк …

Мапирани дивите депонии во Маврово и Ростуше Read More »