акција

Заедно за чиста животна средина

Зеукстритон во периодот од август до октомври ќе ја спроведува акцијата “Заедно за чиста животна средина” која е поддржана од НВО Инфоцентар од Скопје а главната цел на оваа акција е иновативниот пристап за локално следење на состојбите и заштита на животната средина на младинската еко-патрола да се засили и прошири со поддшрка од целата …

Заедно за чиста животна средина Read More »

Уметничка акција “Допри ме” во Дебар посветена на малечката Ембла

Денес во близина на плоштадот Скендер Бег во Дебар се спроведе уметничката акција “Допри ме” од млади активисти на Зеукстритон со поддршка од Центарот за современи уметности од Скопје. Акцијата беше посветена за поддршка на малата Ембла од Гостивар чие што отфрлање од средината, пред очите на јавноста, уште еднаш не потсети на нетолерантноста на …

Уметничка акција “Допри ме” во Дебар посветена на малечката Ембла Read More »