чиста околина

Поставeни канти за ѓубре во 11 населени места во Маврово и Ростуше

НВО Инфоцентарот, во соработка со ЗЕУКС Тритон, им донираше канти за ѓубре на 11 месни заедници во општината Маврово и Ростуше, во рамки на граѓанската акција за мапирање на дивите депонии во Долнореканскиот крај, како дел од проектот „Ативни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“, поддржан од меѓународниот центар Улоф Палме. Активистите на Тритон …

Поставeни канти за ѓубре во 11 населени места во Маврово и Ростуше Read More »

Еко-акција за чиста околина

Во рамки на проектот Чиста околина се одржа еко акција на потегот од ростушки мост до одморалиштето. Учесници во оваа акција беа учениците од СОУ Маврово и Ростуше, волонтери и претставвници на Зеукстритон со кои заеднички успеавме да го исчистиме целиот простор и собравме над 10 вреќи со отпад и истите беа оставени во контењерот …

Еко-акција за чиста околина Read More »