еко

Учество во програмата за правна и менторска поддршка на еколошки организации

Здружението за екологија и унапредување на културата и спортот се пријави на јавниот повик за правна и менторска поддршка на еколошките организации и активно добива помош за сите потребни правни работи. Целта на Програмата е зголемување и зајакнување на капацитетите на еколошките организации, нивно ефикасно вклучување во процесите за донесување одлуки на локално или централно …

Учество во програмата за правна и менторска поддршка на еколошки организации Read More »

Младински Еко активизам во Општина Маврово и Ростуше

Во соработка со НВО Инфоцентар од Скопје, на 03.12 2021 во домот на културата во с. Ростуше беше спроведена обука на млади на тема ,,Креативен еко активизам” со главна цел подигање на свеста на младите и поттикнување на поголемо учество и поголем ангажман во зачувувањето на животната средина во Општина Маврво и Ростуше.  Учесници на …

Младински Еко активизам во Општина Маврово и Ростуше Read More »