Вреќа со ѓубре „патуваше“ низ Македонија за да си најде празна депонија

Со симболиката на џуџето од култниот филм „Чудесната судбина на Амели Пулен“, вреќа со ѓубре беше во центарот на креативната акција на група активисти со која посочуваат на проблемот со складирање на ѓубрето со кој се соочува Македонија. Приказната на вреќата почнува во Маврово, гаде вреќа со ѓубре нема каде да се вдоми. „Едно време, …

Вреќа со ѓубре „патуваше“ низ Македонија за да си најде празна депонија Read More »