кампања

Користење на социјалните мрежи за поголема видливост, влијание и мобилизација на граѓани

На обуката организирана од НВО Инфоцентар – Скопје која се одржа во Хотел Панорамика – Скопје на 2 и 3 јули учествуваше и претставник на нашето здружение. Обучувачи беа Огнен Јанески и Христијан Сион Николовски. Се планираа кампањи за младинско учество, женско претприемништво, еко-патроли, алтернативни простори за култура и уметност.

Учество на настан за проектот „Младински активизам за позелени општини„

На 17.06.2022 во Europe House Skopje, каде имаше промовирање на проектот „Младински активизам за позелени општини” кој го работаат https://www.facebook.com/younglawyersmacedonia/ заедно со Go Green – Биди Зелен, Центар за климатски промени/Center for Climate Change и Младинска организација Креактив беа пристуни членови на нашата организација . Со активностите на овој проект ќе се зајакне влијанието на …

Учество на настан за проектот „Младински активизам за позелени општини„ Read More »

Зеукстритон стана членка на НМСМ

На пролетното генерално собрание на НМСМ кое оваа година се одржа во Крушево на 27ми и 28ми мај здружението за екологија и унапредување на културата и спортот ЗЕУКСТРИТОН стана членка на националниот младински совет на Македонија

Работилница за планирање и координација на активности

На 13 и 14 Мај 2022 година во Хотел Гарденија Велес На 13 и 14 Мај 2022 година во Хотел Гарденија Велес претставници на осум граѓански организации од целата држава учествуваа на работилница за планирање и координација на активности во организација на НВО Инфоцентарот, со поддршка на Меѓународниот центар „Улоф Палме“ поддржан од Шведската влада. …

Работилница за планирање и координација на активности Read More »

Учество на работилница

На 6 април 2022 година претставник на здружението за екологија и унапредување на културата и спортот Зеукстртитон учествуваше на работилницата организирана од Младинскиот образовен форум – Скопје. Младински образовен форум во рамки на проектот „Креативна младинска акција за животна средина“ има за цел да поттикне примена на одржливи активистички практики преку креирање дијалог меѓу различните чинители …

Учество на работилница Read More »