нула отпад

Апел за употреба на платнени торби

Одличен пример! Уште пред 20 години фирмата „ЕМЕРЕД” се залагала за заштита на животната средина со изработка на платнени торби, кои имале голем бенефит за животната средина, бидејќи со нивното користење може да се намали користењето на пластични кеси и се намалува нивото на загадување со пластика. Ваквиот вид на загадување прави големи штети на …

Апел за употреба на платнени торби Read More »

Поставeни канти за ѓубре во 11 населени места во Маврово и Ростуше

НВО Инфоцентарот, во соработка со ЗЕУКС Тритон, им донираше канти за ѓубре на 11 месни заедници во општината Маврово и Ростуше, во рамки на граѓанската акција за мапирање на дивите депонии во Долнореканскиот крај, како дел од проектот „Ативни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“, поддржан од меѓународниот центар Улоф Палме. Активистите на Тритон …

Поставeни канти за ѓубре во 11 населени места во Маврово и Ростуше Read More »