Уметничка акција “Допри ме” во Дебар посветена на малечката Ембла

Денес во близина на плоштадот Скендер Бег во Дебар се спроведе уметничката акција “Допри ме” од млади активисти на Зеукстритон со поддршка од Центарот за современи уметности од Скопје. Акцијата беше посветена за поддршка на малата Ембла од Гостивар чие што отфрлање од средината, пред очите на јавноста, уште еднаш не потсети на нетолерантноста на …

Уметничка акција “Допри ме” во Дебар посветена на малечката Ембла Read More »