работилница

Користење на социјалните мрежи за поголема видливост, влијание и мобилизација на граѓани

На обуката организирана од НВО Инфоцентар – Скопје која се одржа во Хотел Панорамика – Скопје на 2 и 3 јули учествуваше и претставник на нашето здружение. Обучувачи беа Огнен Јанески и Христијан Сион Николовски. Се планираа кампањи за младинско учество, женско претприемништво, еко-патроли, алтернативни простори за култура и уметност.

Работилница за планирање и координација на активности

На 13 и 14 Мај 2022 година во Хотел Гарденија Велес На 13 и 14 Мај 2022 година во Хотел Гарденија Велес претставници на осум граѓански организации од целата држава учествуваа на работилница за планирање и координација на активности во организација на НВО Инфоцентарот, со поддршка на Меѓународниот центар „Улоф Палме“ поддржан од Шведската влада. …

Работилница за планирање и координација на активности Read More »

Учество на работилница

На 6 април 2022 година претставник на здружението за екологија и унапредување на културата и спортот Зеукстртитон учествуваше на работилницата организирана од Младинскиот образовен форум – Скопје. Младински образовен форум во рамки на проектот „Креативна младинска акција за животна средина“ има за цел да поттикне примена на одржливи активистички практики преку креирање дијалог меѓу различните чинители …

Учество на работилница Read More »

Учество во проектот „(Локално)Младинско учество е важно„

Неколку претставници на нашето здружение беа дел од обуката спроведена од 27-31 март во Берово во рамки на проектот „(Локално)Младинско учество е важно„ кој го спроведува Центар за интеркулурен дијалог од Куманово. Главната цел на проектот е вклучување на младите и промовирање на нивно активно учество во процесите на носење одлуки и креирање политики преку …

Учество во проектот „(Локално)Младинско учество е важно„ Read More »

Работилница за изработка на стратегија за соработка помеѓу граѓанскиот сектор и Општина Маврово и Ростуше

На 16.03.2022 претставници на здружението Зеукстритон присуствуваа на третата работилница од активноста на област 4 која гласи „зголемување на соработката помеѓу граѓанските организации и локалната самоуправа„ организирана од здружението за локален и рурален развој. На работилницата беа присутни претставници на инситуции, други локални организации и засегнати страни и се разговараше за клучните поенти на каков …

Работилница за изработка на стратегија за соработка помеѓу граѓанскиот сектор и Општина Маврово и Ростуше Read More »