река

Видео за културното наследство на Маврово и Река

Кусото видео посветено на Културното наследство на Маврово и Река има за цел да го промовира богатото културно наследство на овој регион но уште повеќе да потсети на негрижата за најголем број културни знаменитости во овој крај. Спојот на човековиот труд, имагинација и градителски вештини и уникатната природа на Националниот Парк Маврово резултура со уникатни …

Видео за културното наследство на Маврово и Река Read More »

Учество на настанот „Избор на најдобра мавровско-реканска пита“

ЗЕУКСТРИТОН оваа година со дел од своите членови, како и неколкумина волонтери, се вклучи во активностите за реализирање на овој настан. Нашата помош воглавно се однесуваше на придружување на гостите во посетата на водопадот “Дуф“.