ростуше

Учество на работилница

На 6 април 2022 година претставник на здружението за екологија и унапредување на културата и спортот Зеукстртитон учествуваше на работилницата организирана од Младинскиот образовен форум – Скопје. Младински образовен форум во рамки на проектот „Креативна младинска акција за животна средина“ има за цел да поттикне примена на одржливи активистички практики преку креирање дијалог меѓу различните чинители …

Учество на работилница Read More »

Учество во проектот „(Локално)Младинско учество е важно„

Неколку претставници на нашето здружение беа дел од обуката спроведена од 27-31 март во Берово во рамки на проектот „(Локално)Младинско учество е важно„ кој го спроведува Центар за интеркулурен дијалог од Куманово. Главната цел на проектот е вклучување на младите и промовирање на нивно активно учество во процесите на носење одлуки и креирање политики преку …

Учество во проектот „(Локално)Младинско учество е важно„ Read More »

Работилница за изработка на стратегија за соработка помеѓу граѓанскиот сектор и Општина Маврово и Ростуше

На 16.03.2022 претставници на здружението Зеукстритон присуствуваа на третата работилница од активноста на област 4 која гласи „зголемување на соработката помеѓу граѓанските организации и локалната самоуправа„ организирана од здружението за локален и рурален развој. На работилницата беа присутни претставници на инситуции, други локални организации и засегнати страни и се разговараше за клучните поенти на каков …

Работилница за изработка на стратегија за соработка помеѓу граѓанскиот сектор и Општина Маврово и Ростуше Read More »

Документ за внатрешна антикорупциска култура, политика и процедури

Извршниот одбор на здружението за екологија и унапредување на културата и спортот Зеукс Тритон на втората седница донесе документ за внатрешна антикорупциска култура, политика и процедури. Овој документ е дел од константната помош за зајакнувањето на капацитети на нашето здружение од страна на фондацијата НВО Инфоцентар од Скопје. ДОКУМЕНТ ЗА ВНАТРЕШНА АНТИКОРУПЦИСКА КУЛТУРА, ПОЛИТИКА И …

Документ за внатрешна антикорупциска култура, политика и процедури Read More »

ДЕН НА ЕКОЛОГИЈА ”ДА”, АМА СЕКОЈ ДЕН

Денес сме сведоци на голем број еко акции и еко пароли низ нашата општина Маврово и Ростуше, но и целата држава воедно. Факт е дека луѓето сакаат да се грижат за животната средина и тоа искрено многу ме радува. За жал оваа еуфорија трае само еден ден и потоа ние повторно си се враќаме на …

ДЕН НА ЕКОЛОГИЈА ”ДА”, АМА СЕКОЈ ДЕН Read More »