Локална иницијатива за уредување на просторот околу старата болница во Ростуше

Здружението покрена иницијатива за уредување на просторот околу старата болница во с.Ростуше која е дел од културно наследство на Република Северна Македонија со поставување на два дијарами односно поставување на стакло во дрвена рамка со 3Д цртеж од старата болница вклучувајќи го и кровот кој моментално е срушен. Целта на оваа локална иницијатива има за …

Локална иницијатива за уредување на просторот околу старата болница во Ростуше Read More »