свест

ДЕН НА ЕКОЛОГИЈА ”ДА”, АМА СЕКОЈ ДЕН

Денес сме сведоци на голем број еко акции и еко пароли низ нашата општина Маврово и Ростуше, но и целата држава воедно. Факт е дека луѓето сакаат да се грижат за животната средина и тоа искрено многу ме радува. За жал оваа еуфорија трае само еден ден и потоа ние повторно си се враќаме на …

ДЕН НА ЕКОЛОГИЈА ”ДА”, АМА СЕКОЈ ДЕН Read More »

Уметничка акција “Допри ме” во Дебар посветена на малечката Ембла

Денес во близина на плоштадот Скендер Бег во Дебар се спроведе уметничката акција “Допри ме” од млади активисти на Зеукстритон со поддршка од Центарот за современи уметности од Скопје. Акцијата беше посветена за поддршка на малата Ембла од Гостивар чие што отфрлање од средината, пред очите на јавноста, уште еднаш не потсети на нетолерантноста на …

Уметничка акција “Допри ме” во Дебар посветена на малечката Ембла Read More »