заштита

Уметничка акција “Допри ме” во Дебар посветена на малечката Ембла

Денес во близина на плоштадот Скендер Бег во Дебар се спроведе уметничката акција “Допри ме” од млади активисти на Зеукстритон со поддршка од Центарот за современи уметности од Скопје. Акцијата беше посветена за поддршка на малата Ембла од Гостивар чие што отфрлање од средината, пред очите на јавноста, уште еднаш не потсети на нетолерантноста на …

Уметничка акција “Допри ме” во Дебар посветена на малечката Ембла Read More »

Локална иницијатива за уредување на просторот околу старата болница во Ростуше

Здружението покрена иницијатива за уредување на просторот околу старата болница во с.Ростуше која е дел од културно наследство на Република Северна Македонија со поставување на два дијарами односно поставување на стакло во дрвена рамка со 3Д цртеж од старата болница вклучувајќи го и кровот кој моментално е срушен. Целта на оваа локална иницијатива има за …

Локална иницијатива за уредување на просторот околу старата болница во Ростуше Read More »