Учество на настан за проектот „Младински активизам за позелени општини„

На 17.06.2022 во Europe House Skopje, каде имаше промовирање на проектот „Младински активизам за позелени општини” кој го работаат https://www.facebook.com/younglawyersmacedonia/ заедно со Go Green – Биди Зелен, Центар за климатски промени/Center for Climate Change и Младинска организација Креактив беа пристуни членови на нашата организација . Со активностите на овој проект ќе се зајакне влијанието на младинските активисти и младинските организации во политиките и процесите за заштита на животната средина кои се спроведуваат на локално ниво. Проектот е поддржан од 🇪🇺Delegation of the European Union, Skopje